Nincs is jobb egy aranybarnára sült, kívül ropogós, belül szaftos rántott csirkemellnél! Ez az örök kedvenc minden korosztálynál tarol – legyen szó hétköznapi vacsiról, vendégvárásról vagy vasárnapi ebédről. A vékonyra klopfolt hús finoman fűszerezve, liszt-tojás-zsemlemorzsa bundában sül tökéletesre. Egy kis citromkarikával és krumplisalátával tálalva verhetetlen!
Infók
- Adag: 4 főre
- Aktív idő: 30-40 perc
- Passzív idő: nincs
Rántott csirkemell hozzávalói
- 4 db csirkemellfilé (kb. 700 g)
- Só, bors ízlés szerint
- 200 g finomliszt
- 2 db tojás
- 200 g zsemlemorzsa
- Semleges ízű olaj a sütéshez (pl. napraforgóolaj)
- Citromszeletek a tálaláshoz
Rántott csirkemell elkészítése
1. A hús előkészítése
Tedd a csirkemelleket fólia vagy sütőpapír közé, és klopfold ki őket egyenletesen kb. 1 cm vastagságúra. Sózd, borsozd meg mindkét oldalukat.
2. Panírozás
Készíts elő három tálat: egyet a liszthez, egyet a felvert tojásokhoz, egyet a zsemlemorzsához. Forgasd meg a csirkemelleket először lisztben, aztán tojásban, végül zsemlemorzsában. Ügyelj arra, hogy mindenhol bevonja a panír.
3. Sütés
Hevíts olajat egy nagy serpenyőben közepes-magas lángon. Sütésenként 3-4 percig süsd a csirkemellek mindkét oldalát, amíg aranybarnára nem sülnek. Szedés után itasd le róluk a felesleges olajat papírtörlőn.
4. Tálalás
Tálald friss citromkarikával, és kínálj mellé krumplisalátát, sült krumplit vagy párolt zöldséget. A rántott csirkemell mindig nyerő választás!
Tipp tálaláshoz és tároláshoz
A rántott csirkemell frissen a legropogósabb, de hidegen is szuper szendvicsbe vagy hidegtálra. Ha előre készíted, újramelegítéshez inkább sütőben melegítsd, így megmarad a ropogóssága.