Ez a mézes mustáros csirkemell tökéletes választás, ha gyorsan készítenél valami igazán ízes, szaftos ételt, amit mindenki szeretni fog. A csirkemellet dijoni mustár, méz, fokhagyma és kakukkfű párosítása teszi igazán különlegessé, majd egy kis tejszínes, alaplével dúsított szószban sül tökéletesre. Rizzsel, tésztával vagy salátával isteni – egy egyszerű recept, amitől mégis különleges lesz az asztal.
Infók
- Adag: 4 főre
- Aktív idő: 30-35 perc
- Passzív idő: 15-20 perc
Mézes mustáros csirke hozzávalói
- 500 g csirkemell
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál méz
- 2 gerezd fokhagyma (aprítva)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors
- ½ teáskanál szárított kakukkfű
- 120 ml főzőtejszín
- 120 ml csirkealaplé
- 1 evőkanál aprított friss petrezselyem (opcionális, tálaláshoz)
Mézes mustáros csirke elkészítése
1. Pácolás
A csirkemellet tisztítsd meg, és vágd vékony csíkokra. Egy tálban keverd össze a mustárt, mézet, fokhagymát, sót, borsot és kakukkfüvet, majd forgasd bele a csirkecsíkokat. Hagyd pácolódni 15-20 percet.
2. Pirítás
Hevíts olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd pirítsd meg a pácolt csirkét közepes lángon 5-7 perc alatt, míg aranybarna lesz minden oldala.
3. Szósz hozzáadása
Öntsd hozzá a csirkealaplevet és a tejszínt, majd alacsony lángon főzd további 10 percig, míg a szósz enyhén besűrűsödik.
4. Tálalás
Szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald rizzsel, teljes kiőrlésű tésztával vagy friss salátával.
Tipp tálaláshoz és tároláshoz
A mézes mustáros csirkemell jól porciózható, így akár másnapra is viheted magaddal ebédre. Tejföl helyett használhatsz növényi tejszínt is, így laktózmentes lesz. A hús előző este is bepácolható, így még gyorsabban készül másnap.