Ez az avokádó saláta tökéletes választás, ha gyorsan készítenél valami táplálót és frisset, ami egyszerre könnyed és laktató is. Ropogós jégsaláta, krémes avokádó, sós sajt és főtt tojás tökéletes egyensúlya – egy kevés olívaolajjal és citromlével megbolondítva. Igazi hétköznapi szuperfogás, amit ebédre vagy egy könnyű vacsorára is bátran bevethetsz.
Infók
- Adag: 2-3 főre
- Aktív idő: 15 perc
- Passzív idő: nincs
Avokádó saláta hozzávalói
- 1 fej saláta (pl. jégsaláta vagy római saláta)
- 1 db érett avokádó
- 100 g sajt (feta vagy cheddar, kockázva vagy szeletelve)
- 2 db főtt tojás
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- Só, bors ízlés szerint
Avokádó saláta elkészítése
1. Tojás megfőzése
Főzd keményre a tojásokat kb. 10 perc alatt, majd hűtsd le hideg vízben és szeleteld fel őket.
2. Alap elkészítése
A salátát mosd meg, centrifugáld szárazra (vagy papírtörlővel itasd le), majd tépkedd kisebb darabokra.
3. Avokádó és sajt előkészítése
Az avokádót hámozd meg, vágd félbe, távolítsd el a magját, majd szeleteld fel. A sajtot kockázd fel vagy szeleteld.
4. Saláta összeállítása
Egy nagy tálban keverd össze a salátát, avokádót, sajtot és tojást.
5. Öntet és fűszerezés
Locsold meg olívaolajjal és friss citromlével, majd ízesítsd sóval, borssal. Keverd óvatosan össze, és már tálalhatod is!
Tipp tálaláshoz és tároláshoz
Ez a avokádó saláta frissen az igazi, de előre is előkészítheted az alapanyagokat, és tálalás előtt gyorsan összeállíthatod. Ha feta sajtot használsz, extra sós ízt ad a salátának – próbáld ki olívabogyóval is turbózva!