
Lencseleves
Olvasási idő: 2 percEz a lencseleves az egyik legjobb választás, ha tápláló, gyorsan elkészíthető és fehérjében gazdag ételre vágysz. Rostban bővelkedik, hosszú időre eltelít, miközben kellemesen fűszeres, melegítő és melengető. Infók Adag: 4–6 főre Aktív idő: 10 perc Passzív idő: 40 perc Lencseleves hozzávalói 2 evőkanál olívaolaj 1 közepes vöröshagyma, finomra vágva 2 sárgarépa, felkockázva 2 szár zeller, felkockázva 3 gerezd fokhagyma, aprítva 200 g lencse (száraz), átmosva 1,5 liter zöldségalaplé vagy víz 400 g konzerv darabolt paradicsom (levével együtt) 1 teáskanál őrölt kömény 1 teáskanál szárított kakukkfű 1 babérlevél Só, bors ízlés szerint 2 evőkanál friss petrezselyem (opcionális) Lencseleves elkészítése 1. Zöldségek pirítása Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban. Dinszteld a hagymát, sárgarépát és zellert 5–7 percig, amíg kissé megpuhulnak. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1–2 percig. 2. Felöntés és fűszerezés Add hozzá a lencsét, az alaplevet, a konzerv paradicsomot levével együtt, a köményt, a kakukkfüvet és a babérlevelet.