A sütőtökös zabkeksz csokidarabokkal egy puha, illatos, tápláló sütemény, amit bűntudat nélkül nassolhatsz. Rostban gazdag zabpehely, természetesen édes sütőtökpüré és olvadozó étcsoki darabok teszik egyszerre egészségesebbé és ellenállhatatlanná. Gyorsan elkészül, tökéletes reggelire, tízóraira vagy uzsonnára.
Infók
- Adag: 12-14 db
- Aktív idő: 10 perc
- Passzív idő: 15 perc
Sütőtökös zabkeksz hozzávalói
- 150 g sütőtökpüré (sült vagy főtt, áttört)
- 100 g aprószemű zabpehely
- 50 g zabpehelyliszt (vagy teljes kiőrlésű liszt)
- 50 g eritrit, méz vagy juharszirup (édesítés ízlés szerint)
- 1 db tojás (vagy vegán opcióhoz lenmagtojás: 1 ek lenmag + 3 ek víz)
- 50 g étcsokoládé (durvára vágva vagy csokicsepp)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál gyömbérpor (opcionális)
- 1 csipet só
Sütőtökös zabkeksz elkészítése
1. Keverd össze a nedves hozzávalókat
Egy tálban keverd össze a sütőtökpürét, tojást és az édesítőt.
2. Add hozzá a száraz hozzávalókat
Szórd bele a zabpelyhet, zabpehelylisztet, sütőport, fahéjat, gyömbért és egy csipet sót. Keverd simára.
3. Add hozzá a csokit
Forgasd bele a csokidarabokat vagy csokicseppeket.
4. Formázd meg
Egy sütőpapíros tepsire kanállal adagolj halmokat, majd kicsit lapítsd le őket keksz formára.
5. Süsd
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a szélei picit megpirulnak, de a belseje puha marad.
Tipp a tároláshoz és tálaláshoz
Légmentesen záró dobozban 3-4 napig puha marad.
Fagyasztani is lehet – kiengedve pont olyan, mint frissen.
Egy pohár növényi tejjel vagy teával tökéletes uzsonna.